Kiye Inyong Endi Kowe

April 22, 2013

logoooooKiye Inyong Endi Kowe,…. hahahahaha,… jan mbarang wes suwe aku be bingung dewek arep ngapa maning, jebule lagi kethak kethik nang kompyuter jebule nduwe ide nggawe semacam karikatur sing mirip jenenge kupret ndean… jajal dipikir dewek nganahhh…. apik ora yahhhhh


Inyong Artine Kuwe……

April 22, 2013

enyong artine

Inyong artine kuwe Aku, Saya, Me dudu monyong kaya rika loh yaaaa….

monggo di sebarna bareng-bareng….

 


Rakyat Ngapak Bersatu, Ora Ngapak Dupak Sisan

November 10, 2012

Rakyat Ngapak Bersatu #Ngapak ora ngapak yang penting bicara ngapak, Ngapak enak, Ngapak Asik, follow @KupretNgapak #recommended


Terus Inyong Kudu Ngomong Wow Karo Jungkir Walik…?

November 3, 2012

Jannn… Jannn… Inyong bosen banget krungu kata-kata “Terus Gue Harus Bilang Wow Sambil Salto” nek nang basa ngapake kurang lewihe kaya kiye “Terus Inyong Kudu Ngomong Wow Karo Jungkir Walik…? Ala biyung.

Antara sedih karo seneng jane, kadang Inyong juga ngomong kaya kuwe, tp ya nganggo versi ngapak. Betewe nyong jane ya bingung dewek,… Intine anane blog sebenere mung iseng thok ora keliya.

Tapi genah wes kepalang tanggung, akhire atiku mantep kepengin ura uri budaya panginyongan sebisaku lan semampune inyong. Uteku mung bisa mikir setitik, mulane tek bagi secukupe baen…

Warga panginyongan pada baen nduwe basa gaul, basa sing aneh, basane bocah enom pada, nek nyong ngomong kuwe jenenge Culture Language Of Ngapak

Yuhhh pada dijagani bareng bareng, men tetep ana selawase…


Kamus Bahasa Ngapak – Indonesia

October 31, 2012

Klo Orang Kebumen menamakan bahasa ini dengan nama Bahasa Ngapak. Karena, klo mereka mengucapkan huruf ‘K’ jelas sekali, ga kayak orang2 lain yg klo mengucapkan huruf tersebut kurang begitu jelas. misalnya thok klo wong ngapak ngomongnya ya thok, tp klo orang jogja ke timur lain lagi. yaitu tho’.
Udah segitu aja ya, sebagai muqoddimah. Read the rest of this entry »


Salut Karo Sing Nggawe Film Kartun Ngapak Banyumasan

October 31, 2012

nah, kiye nyong salut yakin lah gola gopin pak musikin tukang mesin…. sing nggawe film kartun logat Banyumasan tek dukung kiyeh… sukses pokokelah… sumonggoh di pandengi mawon…


Jawa Ngapak yang Bikin Ngakak

October 30, 2012

“Mbok ngomonge ngapak wae tho….lucuu…..”

“Halah…kaya ngerti nek nyong ngomong ngapak…digeguyu thok lah….rika wis madang rung? Nyong kencot kie…”

Hahahhahahahha…..seketika tawa membahana di ruang HIMA….

Dulu saat pertama kali menjejakkan kaki di kampus, sering orang salah mengira asal-usul saya. Banyak yang tak menyangka kalau saya orang Banyumas asli, sli! Mungkin karena logat bicara yang tak terlalu ngapak, tapi bukan karena dibuat-buat apalagi malu dengan ke-ngapak-an saya. Di rumah saya memang berkomunikasi dengan jawa ngapak, tapi di lingkungan rumah yang notabene berbatasan dengan Jawa Barat (Cilacap bagian barat), penduduknya sebagian berkomunikasi dengan jawa ngapak, sebagian lagi dengan bahasa sunda (yang tentunya tak sehalus sunda-nya orang Sunda seperti Tasik). Karena terbiasa dengan lingkungan bahasa yang gado-gado inilah, barangkali, yang membuat logat bicara saya tak terlalu ngapak. Read the rest of this entry »


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 6,171 other followers

%d bloggers like this: